Main content

OZP Exclusive, de kunst van het verleiden

voor woningen uit het topsegment

OZP Exclusive 2019

1/ Eerste gesprek bij u thuis

U overweegt uw woning te verkopen en zoekt begeleiding in het maken van de juiste keuzes. Wanneer u ons uitnodigt voor een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunnen wij u precies uitleggen hoe OZP Exclusive werkt en wat wij voor u kunnen betekenen. Geeft dit eerste gesprek voor u voldoende aanleiding om de volgende stap te zetten dan krijgt u van ons een uitgebreide schriftelijke rapportage van uw woning. In dit rapport staat onder andere de waarde van uw woning, de advies vraagprijs, een marktpositie en een analyse van de sterke en eventueel minder sterke punten van uw woning. Met andere woorden: waar liggen de bedreigingen en waar liggen de kansen. In dit rapport staan tevens zwart op wit de condities waaronder wij voor u werken, het mediaplan en natuurlijk op welke wijze wij denken uw woning het beste te kunnen presenteren op de markt.

2/ Verkoopklaar maken van uw huis

De eerste indruk moet niet alleen perfect zijn, het moet iemand verleiden. Het primaire doel van de woningpresentatie moet het latente verlangen, dat iemand heeft naar een woning, op de juiste wijze adresseren. Mensen moeten het idee krijgen dat dit het huis is waar ze graag willen wonen en leven.

Wij schakelen een professionele fotografe/ woningstyliste in. Uw woning wordt fotoklaar gemaakt en er wordt een uitgebreide reportage van uw woning gemaakt. De foto's zullen de sterke punten van uw woning uitlichten en geven ook een waarheidsgetrouw beeld van het geheel.

Aan de hand van de foto's wordt een zogenaamde virtual reality tour gemaakt en kunnen kandidaten thuis met behulp van hun smart phone en een OZP Google VR-bril door uw woning lopen. Kandidaten voor een woning uit de OZP Exclusive collectie krijgen net als de opdrachtgevers een exclusieve OZP Google VR-bril.

Uw woning wordt ingemeten conform de NEN 2580 norm en aan de hand hiervan worden plattegronden in zowel 2D als in 3D vervaardigd. De fotoreportage, plattegronden en kadastrale kaart vormen tezamen met een uitgebreide omschrijving van uw woning en woonomgeving de basis voor de brochure. Afhankelijk van de met u gekozen strategie en het mediaplan wordt de brochure op Funda geplaatst en samen met de virtual reality tour op de site van OZP.

Vanzelfsprekend zetten wij ook social media in: uw woning komt als sneak preview op onze Facebookpagina voor de volgers van OZP. Een te-koop-bord behoort eveneens tot de mogelijkheden en dit kan variëren van een tuin-, of V-bord tot een op maat gemaakt projectbord.

3/ Bezichtigingen

Kandidaten voor uw woning komen vaak uit ons eigen netwerk of voelen zich aangesproken door de presentatie van uw woning in de diverse media. Iedere reactie wordt door uw makelaar persoonlijk afgehandeld. Aanvragen voor een bezichtiging leggen wij een aantal dagen voorafgaand aan de gewenste datum aan u voor ter goedkeuring. Afspraken vinden in principe alleen tijdens kantooruren plaats van maandag tot en met vrijdag. Deze werkwijze draagt bij aan het maken van kwalitatief goede afspraken met mensen die serieuze interesse tonen voor uw woning. Daarnaast vindt er door ons op voorhand een discrete screening van de kandidaten plaats.

Uw eigen makelaar van OZP verzorgt de bezichtiging en aangezien het wenselijk is dat u daar niet bij aanwezig bent, maken wij gebruik van een reservesleutel. Direct na het bezoek brengen wij verslag aan u uit en wordt de kandidaat verder door ons gevolgd. Meedoen aan de landelijke NVM open huizenroutes is ook mogelijk en is voor OZP-klanten altijd gratis. De kosten voor een advertentie, vermelding op Funda en NVM PR-bijdrage zijn voor onze rekening. Wij zijn echter geen voorstander van het systeem in het topsegment waarbij u zelf de mensen moet rondleiden en juist daarom hebben opdrachtgevers van OZP Exclusive recht op 2 persoonlijke Open Huizen per jaar die geheel door ons worden verzorgd inclusief onze aanwezigheid.

4/ Onderhandelingen

Het verkopen van woning in het hoogste prijssegment is een vak apart. Veel zaken spelen een rol bij de uiteindelijke uitkomst en dit vergt de nodige creativiteit van uw makelaar. Dit is het onderdeel waar het allemaal om begonnen is en het moment waarop wij onze meerwaarde voor u kunnen aantonen. Het is dan ook geen uitzondering dat wij uiteindelijk een woning nog voor een veel hogere prijs weten te verkopen dan waar een opdrachtgever gedurende het biedingentraject reeds tevreden mee was.

Voorbehouden zoals een bouwkundige keuring, taxatie of verkoop van de eigen woning worden door ons op waarde (in)geschat zodat wij u optimaal kunnen adviseren. Wij zijn overigens altijd zelf aanwezig bij een bouwkundige keuring of taxatie van uw woning om ook dit in goede banen te leiden. U heeft hier dus geen omkijken naar.

5/ Contract en juridische afhandeling

De vijfde fase is zeker niet de minst belangrijke van het verkoopproces. Gemaakte afspraken komen op papier en de koper wordt alle overige relevante verkoopinformatie schriftelijk ter hand gesteld en tekent hier ook voor. Wij bewaken de voortgang van de afspraken zoals de datum van een voorbehoud financiering of van het stellen van de bankgarantie en blijven altijd uw aanspreekpunt tot en met de overdracht bij de notaris. De eindinspectie vlak voor de overdracht wordt door ons geregeld en zaken zoals meterstanden worden door ons vastgelegd. Aansluitend zijn wij ook aanwezig bij de eigendoms- en sleuteloverdracht bij de notaris als afsluiting van een geslaagd verkooptraject.